Dandy2

Registrering

Hippocrates Academy är en elevportal för ridskolans elever. I den har alla ett eget konto. För medlemmar under 18 år är det målsman som har tillgång till kontot/inloggningen.

OBS! Du som registrerar kontot ska vara över 18 år.
Om ditt barn ska börja rida hos oss så är det du som vuxen i hemmet som registrerar dig på kontot. Du får först skapa ett eget konto och sedan logga in på det. Inne i elevportalen kan du sedan lägga till familj genom att trycka på ditt namn uppe i högra hörnet.

 
Du skapar kontot via följande länk: https://academy.hippocrates.se/newMember.php?id=831
 
Du loggar sedan in på följande länk:
https://elevportal.hippocrates.se
(Bolagskoden är KHRS)
Tinkerbell2

Börja rida & prova på

Nya elever som är intresserade av att börja rida på KRS ska alltså först registrera sig i Hippocrates och sen logga in i elevportalen för att sätta upp sig på kö.

Du loggar in på elevportalen via följande länk:
https://elevportal.hippocrates.se
(Bolagskoden är KHRS)

Det är GRATIS att sätta upp sig på kö och du behöver inte lösa medlemskap för att stå i kö. Är det ett barn som vill börja, se till att lägga till barnet i HC först och sedan välja barnets namn när du sätter det på kö. Därefter kommer vi att höra av oss via mail eller telefon för att boka provridning. Håll koll på skräpposten.

Mynta

Allmän info

Knattegrupp är för barn 5-6 år.
Nybörjargrupp är från 7 år och uppåt.
För Knattar och Nybörjare som är satta på kö kontaktar kontoret er när det finns ledig plats.

Vi rekommenderar att barnet provat ponnyridning innan prova på ridning i grupp om barnet är Knatte/Nybörjare.

Vi erbjuder i perioder drop in Ponnyridning; läs mer på vår officiella Facebooksida Kongahälla Ridsällskap för dag/tid och pris.

Är det en mer avancerad grupp du/ditt barn vill börja i kan du maila krs@kongahallars.nu och fråga hur det ser ut med platser efter du satt dig på kö.

Viktigt!

 • Du måste ha en stövel eller känga med klack på när du rider, så inte foten kan fastna i stigbygeln. Från grupp Vit och uppåt rekommenderar vi ridstövel eller jodhpurs med shortchaps.
 • Hjälm & säkerhetsväst finns att hyra för 10:-/st och gång. Ta med jämna pengar om du vill hyra och lämna till instruktör/helgjobbare vid uppropet.
  Om ni fortsätter rida så rekommenderar vi att ni köper en egen hjälm.
 • I Knatte & Nybörjargrupper måste du som förälder vara med och leda ditt barn varje gång. Hästvana krävs inte. Du kan fråga de lite äldre barnen i stallet om någon av dem som brukar leda vill göra detta, men ridskolan ordnar inte med ledare. Däremot får de en ”ledarprick” av oss om de meddelar instruktören.
 • Långbyxor på både elev och ledare/medhjälpare samt bra skor för den som leder (dvs inte shorts/kjol och sandaler).
 • Alla barn under 15 år ska ha hjälm när de är i stallet, syskon får låna gratis.
 • Alla under 18 år ska ha hjälm vid all hästhantering.
 • Inga barnvagnar får vara i stallet av säkerhetsskäl.
 • Föräldrar ansvarar för syskon och de får inte vara med inne i ridhuset.
 • När du provat klart ska du ringa kontoret nästföljande vardag dagtid på tel: 0303-92045 oavsett om du vill fortsätta eller inte. Svarar ingen lämna ett meddelande. Vill du fortsätta som ordinarie elev kommer kontoret att ringa tillbaka för att ge information och för att kunna boka in eleven. Samtalet tar ca 10 min. Eleven kommer alltså inte att automatiskt komma med i gruppen.
 • Maxvikt 90 kg och vi har ett begränsat antal av de största hästarna. Därför behöver vi veta längd/vikt på vuxna.
 • Är du i eller har varit i andra stall så ska kläder tvättas eller bytas mellan stallen. Skor, hjälm och väst etc sprayas med tex Virkon som finns att köpa på Granngården. Vi brukar även ha en blå flaska stående i stallet som du kan ta med på utsidan och spraya av. Du kan läsa mer om smittor via dessa länkar:
  http://www.sva.se/djurhalsa/hast/infektionssjukdomar-hast/kvarka-hast
 • Följ oss på vår officiella Facebooksida Kongahälla Ridsällskap för att bl.a. veta när kontoret är obemannat och annan information från ridskolan.

För frågor maila krs@kongahallars.nu eller ring 0303-92045. Lämna namn, telnr & ärende på telefonsvararen om den går på.
Kontoret är bemannat deltid dagtid vardagar.